Videoregistrering

Den enkleste form for videodokumentasjon kalles gjerne «registrering». Som ordet antyder, er det her snakk om et parkert, sentrert oversiktsbilde. Registrering benyttes til arkiv, gjenopptakelse og innsetting av nytt personell. Enkelte koreografer (spesielt eldre tyske, blir vi fortalt) forlanger slikt opptak for å vurdere innkjøp av forestillinger, der tanken er at slike opptak ikke kan sminke opp en dårlig oppsetning.

Vi gjør slike for Nationaltheatret, med alle deres oppsetninger. Utfordringene her er å få god lyd, og å ligge med rett blenderåpning sånn at ikke skuespillerne blir «hvite fyrstikker», spesielt på hovedscenen. Rask levering er også viktig, med tanke på plutselige fravær som gjør at nye skuespillere må innstudere i rekordfart.

I Millimedias pakker får man om ønskelig slik registrering på kjøpet, i de tilfeller der det inngår et «parkert» oversiktskamera.