Om Millimedia


Millimedia AS inngår i et vennlig konkurrerende og samarbeidende bransjenettverk, som hyrer hverandre inn på større prosjekter og i travle perioder. På denne måten kan vi alle være store nok når det trengs, og samtidig ha minimalt med faste kostnader. Millimedia vil ofte være utstyrsleverandør, med gode priser som også kommer alles kunder tilgode.

Alle som jobber for Millimedia kommer fra scenekunstfeltet. På våre hovedområder, forestillings- dokumentasjon og live streaming, vet vi hva kunden trenger. Vi setter vår ære i å hjelpe deg til å lage en bestilling som gir et forventet resultat til avtalt tid og pris, med minimale administrasjonskostnader for begge parter. Og like viktig, at vi oppfører oss på forestillingens premisser under opprigg og opptak/sending.Ivar Mykland

Millimedia eies og drives av Ivar Mykland. Formelt cand.mag. i medievitenskap fra UiO, med teatervitenskap og sosialantropologi. Omfattende erfaring på og bak scenen, og tilhørende forståelse for scenekunstens arbeidsmåter og behov.

Har bedrevet forestillingsdokumentasjon siden 1990 med utgangspunkt i egne aktiviteter (bandet Munch og performancegruppen Kristiansand Kunstkommando) – Siden mer strukturert i Jo Strømgren Kompani, og etablert som egen virksomhet siden 2001. Omdannet til aksjeselskap i 2014.


Bjørn Kjetil Undem

Bjørn Kjetil Undem er på fast innleie som kameramann, klipper og streaming ansvarlig. Han har bred kompetansebakgrunn, med filmskolen i Kolding og flyteknisk fagskole (!) som formelle ytterpunkter. Bjørn Kjetil programmerte selv IC-kretsene til sin selvbygde filmscanner, og har kjørt buss til Kina.


Jo Strømgren

Jo Strømgren filmer og redigerer sine egne prosjekter. Millimedia bistår med bemanning og utstyr ved behov. Millimedia har sitt utspring i Jo Strømgren Kompani, og Jo har velvillig hjulpet oss inn i bransjen. Takk, Jo:)


Knut Bry

Knut stiller alltid opp! Takk til Knut Bry/Tinagent for fine portrettfotos av Jo og Ivar, og for forestillingsfoto fra JSK:)


Frank Myrland

Lord Myrland, ellers fast DJ på steder vi liker, er regelmessig med som kameramann. Han har også omfattende bakgrunn innen elektronikk, og bistår med alt vi trenger å vite innen anleggsinstallasjon.


Thomas Björk

Thomas Björk er regelmessig med som kameramann. Björk er normalt Ingun Bjørnsgaard Prosjekt sin faste scenograf og videokunstner.


Øyvind Dahl

Øyvind er informatikkutdannet ved UiO og har blant annet jobbet med databaseløsninger for NRK. Øyvind leverer hjemmesideløsningen for Millimedia, og bistår i tekniske spørsmål.


Anders Hofgaard

Anders Hofgaard (Node) er en av landets fremste grafiske designere. Han har gitt oss tips og meninger til utforming av den nye nettsiden vår. Tusen takk, Anders!


Lars Årdal

Riksteatrets lydsjef stiller alltid opp hvis vi lurer på noe aom har med lydopptak og – behandling å gjøre. Takk, Lars!


Runar Eggesvik

Runar har en uovertruffen forståelse av publikum, Vi snakker med ham for bedre å forstå hvordan vi i fremtiden kan bistå våre kunder til større synlighet og mer gjenbruk av opptaksmaterialet.


Kulturhuset i Oslo

Ivar er medeier i Kulturhuset, og Millimedia har utviklet streamingtjenester for samfunnslivsaktører i nært samarbeid med denne scenen.


Vibeke Heide

Vibeke Heide (Sentimeter film) inngår i samme «vennlige nettverk» av samarbeidende konkurrenter som Millimedia. Millimedia bistår gjerne med rimelig utstyrsleie og betjening til hennes prosjekter, og vi hyrer henne inn når det passer.


Antero Hein

Antero Hein (Hein Creations) er aktiv danser og stills fotograf, i tillegg til å jobbe med levende film. Antero har filmet for Millimedia ved flere anledninger siste året.


Nasjonal Jazzscene Victoria

På Victoria har vi installert infrastruktur for 4 fjernstyrte kamera. Her kan vi med en drøy times forberedelse livestreame konserter og levere fedig og frikjøpt mix i Prores 422-kvalitet.